Wie zijn wij

/Wie zijn wij
Wie zijn wij2016-10-30T20:17:21+00:00

Hoi ik ben Patty Ros en woon samen met mijn partner Piet in het natuurrijke buitengebied tussen Kelpen-Oler en Grathem.
Al op jonge leeftijd was ik graag creatief bezig. Zo had ik in Waalre leiding bij de knutselgroepen van 7 tot 9 jaar en 10 tot 13 jaar. Daarnaast bedachten wij op doordeweekse avonden van alles om de kinderen van straat te houden.
Nu ben ik nog steeds creatief bezig. In eerste instantie alleen met collega’s en vriendinnen, maar zij namen telkens weer vriendinnen of familie mee. Iedereen was enthousiast of de locatie en de vele creatieve mogelijkheden die ik ze aanbood.
Daarbij was er vaak dezelfde boodschap: men vond het jammer dat ik niet meer deed in deze unieke ruimte met zoveel materialen. Door in deze inspirerende omgeving te werken, kregen mensen weer mooie herinneringen aan vroeger. Daarom treed ik nu naar buiten en wil graag ook andere mensen laten genieten en laten voelen hoe het is om creatief bezig te zijn.

Op een deel van onze boerderij – wat ooit de oude koeienschuur was – is nu een ruimte ingericht om workshops te geven. Deze kamer is half open tot aan het plafond en dit draagt bij aan een kasteelachtige atmosfeer. Op de vide bevind zich mijn eigen creatieve ruimte waar de enorme voorraad aan te gebruiken producten te vinden is.

Overal in en rond het huis zijn de kransen en andere creaties die ik maak terug te vinden. Tevens werk ik regelmatig creatieve werkstukken in opdracht uit. Deze inspirerende werkkamer is een inspirerende ruimte waar de workshops, vriendinnenavonden, kinderfeestjes et cetera plaatsvinden. Als een kind hier zijn verjaardag wil vieren, bepalen we gezamenlijk het thema. Vervolgens richten we de kamer precies in stijl van het gekozen thema in om de kinderen in een unieke sfeer onder te dompelen. Dan is het bijvoorbeeld mogelijk om een complete indianentipi op te zetten of om op schapenvachten te zitten.

Tijdens een feestje of workshop begeleidt ik het bezoek bij het maken van de mooiste creaties. Soms zeggen mensen ‘dat kan ik helemaal niet’. Maar iedereen hier gaat altijd met iets unieks de deur uit. De enorme variëteit aan spulletjes draagt daar aan bij. Op Patty’s knutselzolder staan stapels dozen en oude koffers met daarin allerhande hobbyspullen zoals linten, knopen, schelpen, touwtjes, vogeltjes, bloemen, verschillende houtsoorten en motieven. Vraag ernaar of pak ze uit de doos. Ik beschik over zoveel materialen dat het lastig is ze allemaal te benoemen. Iedereen mag pakken wat hij of zij mooi vindt.
Bloepattoe
Voor het aanbod creatieve workshops van Patty Ros kunt u terecht op haar Facebookpagina Bloepattoe of haar website www.bloepattoe.nl